Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Yeni sezon ürünler
Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Süleyman Mührü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Süleyman Mührü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mühr-İ Süleyman Yüzük Kullanmak Caiz Mi?

Üzerinde “İsmi Azam’ın” “Mülk Allah’ındır” ifadesinin olduğu, üzerinde Allah ve Peygamberimizin (sav) isminin olduğu bir yüzüğü kullanmanın nasıl bir dini sakıncası olabilir ki?

Hatta dünyanın dört bir tarafına dağılmış şekilde yaşayan, Yahudi, Hristiyan ve ateist halklar içinde yaşayan Müslümanlar bu yüzüğü takarak Müslüman olduklarını gösterebilir ve bunu kolaylıkla ifade etmiş olabilirler.

Hz. Süleyman (as) Peygamberin nişanesi olan bir sembolün olduğu gümüş yüzüğü, gümüş kolyeyi, gümüş bilekliği, gümüş madalyonu kullanmak dinen tavsiye bile edilebilir. 

Mühr-İ Süleyman Gümüş Yüzük Kullanmanın Faydaları Var Mı?

Üzerinde Mühr-i Süleyman (Süleyman Mührü) işlenmiş gümüş yüzük, gümüş kolye, gümüş bileklik, gümüş madalyon kullanmanın kişiye kısmet, rızık ve şans getirdiğine inan insanlar vardır.

Bir kısım insanlar da bu yüzüğü kullanınca kendilerini sihirden ve cinlerden koruduğuna inanmaktadırlar. En masum olan inançlarıysa bu yüzüğü kullanınca diğer insanlardan saygı ve hürmet görecekleridir.

Ancak bu inanç ve beklentiler dinen doğru değildir. Bir yüzük ya da sembolün insana rızık, kısmet, şans getireceğine inanmak; kendisine saygınlık kazandıracağını beklemek ve düşünmek dinle ve akılla izah edilebilecek bir şey değildir.

Mühr-i Süleyman’ın olduğu aksesuarları kullanmak sizin Müslüman olduğunuzu göstermek, bir de bir peygamber sembolünü taşımış olmak ve O’nun hatırasını yaşatmış olmaktan dolayı mutlu hissetmenizi sağlamak dışında size bir fayda getirmez.

MÜHR-İ SÜLEYMAN HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR

Mühr-i Süleyman (Süleyman Mührü) Yahudilere mi aittir?

Hayır. Mühr-i Süleyman Yahudilere ait bir sembol değildir. Bu mührün (sembolün) ilk ortaya çıkışı Hz. Adem’e (as) ait olan yüzüktür. Hz. Adem (as) de Yahudi değildir. Sonraki dönemde bu yüzük ve sembolü kullanan Hz. Davud (as) ve Hz. Süleyman (as) peygamberler de Yahudi değildir. Bütün peygamberler İslam dinine mensup Müslümanlardır.

Hiçbir peygamberin bugünkü Yahudilik ve Hristiyanlıkla bir ilgisi yoktur.

Yahudilerin bu sembolü kullanması ve sahip çıkması bu sembolü Müslümanlara ait bir değer olmaktan çıkarmaz. Bilakis Müslümanların Allah’ın (cc) gönderdiği peygamberlere ait bir sembole daha çok sahip çıkması gerekir.

Mühr-i Süleyman (Süleyman Mührü) ile Davut Yıldızı Aynı Şey Mi?

Evet şekil olarak aynı şeydir. Müslümanların Mühr-i Süleyman olarak adlandırdığı bu sembolü Yahudiler Davud Yıldızı olarak adlandırıyorlar.  

Mühr-i Süleyman Masonlara mı aittir?

Mühr-i Süleyman, Masonlar tarafından da kullanılan bir semboldür. Hatta Masonların değer verdiği, en çok kullandığı, kendilerini ifade etmek için en çok öne çıkardığı sembollerden biri Mühr-i Süleyman’dır.

Ancak Masonların bu sembolü sahiplenmesi ve yoğun olarak kullanması bu sembolün Müslümanlara ait bir sembol, değer ve peygamber hatırası olduğu gerçeğini değiştirmez.

Müslümanlar hayatlarının her alanında bu sembolü kullanarak Masonların elinden almalıdırlar. Çünkü hiçbir peygamber hatırası sembol ve değer Yahudilerin, Hristiyanların ve de Masonların kullanıma, sahiplenmesine terk edilemez.

Mühr-i Süleyman’ın (Süleyman mührü) İsrail bayrağıyla ilgisi var mı?

İsrail bayrağında kullanılan yıldız sembolü Mühr-i Süleyman’dır. Dolayısıyla Müslümanlara ait bir semboldür.

İsrail 1948’de kurulduğunda şu anda kullandığı bayrakla ortaya çıkmıştır. Yahudiler, bu sembolü Davud Yıldızı olarak adlandırıyorlar. Müslümanlar kendilerine ait olan bir sembol ve peygamber hatırasını İsrail’in elinden almalıdır.

Bu sembol 1948’de ortaya çıkan İsrail bayrağından binlerce yıl öncesine ait bir semboldür (şekildir). Dolayısıyla İsrail’e ait bir sembol ve değer olamaz.

Mühr-i Süleyman yüzüğü hangi ele takılır?

Müslümanların hayatlarının rehberi ve günlük hayatlarının yol göstericisi Kur’na-ı Kerim (ayetler) ve Peygamberimiz Efendimizin (sav) Hadis-i Şerifleri (sözleri) ve hayatıdır.

Müslümanlar parmaklarına yüzük takarken de Peygamber Efendimizin (sav) bu konuda ne yaptığına bakarlar. Peki Peygamber Efendimiz (sav) yüzüğü hangi parmağına takmıştır?

İslam kaynaklarındaki rivayetlere baktığımız zaman Peygamberimizin (sav) yüzüğü serçe ve yüzük parmağına taktığını görüyoruz.

Günümüzde de Müslümanlar nişan yüzüklerini ya da aksesuar olarak kullandıkları yüzükleri genellikle yüzük parmaklarına takmaktadırlar.

Günümüzde özellikle gençler diğer parmaklarında yüzük takmaktadırlar. Ancak Peygamber Efendimizin (sav) sünneti olan yüzüğü serçe ve yüzük parmağına takmaktır.

Hz. Süleyman Mührü, tasarımlar rahat kullanımıyla ön plana çıkan popüler aksesuarlar arasında yer alır. Süleyman Mührü aksesuarlar oldukça zarif ve ilgi çekicidir. Kadın aksesuar ya da Erkek aksesuar olarak tasarlanan, bu ürünlerle etkileyici hissedebilirsiniz

Hz. Süleyman mührü manevi içeriği ve temsil ettiği anlam bakımından oldukça ihtişamlı ve iddialı bir tarzı ortaya koyar. Sizde bu ihtişamı üzerinizde taşımak istiyorsanız mutlaka SANAT34’e bakmalısınız.

Tasarım kalitesi yüksek ürünlerimiz uzun ömürlü kullanılabilir. Günlük hayatta ya da özel günlerinizde kullanabileceğiniz davetlerin vazgeçilmez aksesuarlarındandır. En kaliteli takı ve aksesuar modellerini www.sanat34.com internet adresimizden inceleyebilirsiniz.