Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Yeni sezon ürünler
Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Hz. Süleyman Yüzüğü Hakkında Merak Edilenler

Hz. Süleyman Yüzüğü Hakkında Merak Edilenler

Hz. Süleyman Yüzüğü Hakkında Merak Edilenler

Bu yazıda Mühr-i Süleyman’la (Süleyman Mühür) ilgili birçok tartışmaya sebep olan, insanların kafasını karıştıran merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

O zaman vakit kaybetmeden başlayalım. Öncelikle şu soruya cevap verelim Mühr-i Süleyman, Süleyman Mührü, Davut Yıldız’ı, Hatem-i Süleyman, Mason Yıldız’ı ve Yaradılışın Yıldız’ı aynı şey mi, yoksa hepsi farklı şeyler mi?

İncelediğimizde bu isimleri kullananların hepsi ortak olarak aynı görseli kullanmaktadırlar. Birbirine taban ve tavandan geçmiş iki eş kenar üçgen bu isimleri kullananlar tarafından kullanılan ortak şekildir. Bu görselin kullanıldığı şekil, Allah’ın (cc) ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem’e (as) vererek dünyaya gönderdiği yüzüğün üzerine işlenmiştir.

Yukarıda farklı isimler takılan bu görselin ilk ve asıl kaynağı Hz. Adem’e (as) verilen yüzüğün üzerindeki şekildir. Bu yüzük daha sonra Peygamber olan Hz. Davud (as) ondan da oğlu Peygamber Hz. Süleyman’a (as) geçmiştir.

Yazımızın başındaki ilk soruya geri dönelim. Peki bu şeklin olduğu sembole takılan isimler kimle kullanmıştır?

“Mühr-i Süleyman” ya da günümüzdeki kullanımıyla “Süleyman mührü” isimleri Müslümanlar tarafından kullanılmaktadır. Müslümanların bu şekil (sembol) için kullandığı bir diğer isim de Hatem-i Süleyman’dır.

“Davud Yıldızı” ismi günümüzde Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından kullanmaktadır.

“Yaradılışın Yıldızı” ifadesini ise sadece Hristiyanlar kullanmaktadır.

Bilindiği gibi bu şekil (sembol) geçmişten günümüze uzanan süreçte başından itibaren Masonluğun da kullandığı şekil ve sembollerden birisidir.

Masonlar, bu şekli Mason Yıldızı adıyla “yenileşen insan” sembolü ve bunu ifade etmek için kullanmaktadır.

Mühr-İ Süleyman Neden Gümüş Yüzükte Kullanılmaktadır?

Yukarıda da anlattığımız gibi bu şekil (sembol) ilk olarak Hz. Adem’e (as) verilen yüzükte kullanılmıştır. Ancak bu yüzüğün hangi madenden yapıldığına dair en ufak bir bilgimiz bulunmamaktadır.

İslam’da erkeklerin altın kullanmasının haram olduğu düşünüldüğünde bu yüzüğün gümüşten ya da başka bir sert madenden yapıldığını düşünebiliriz.

Tarihi süreçte, günümüze ulaşan dini mabetlerde, saraylarda, gösterişli binalarda da bu şeklin (sembolün) sıklıkla kullanıldığını görüyoruz.

Hatta bazen kumaşlarda kullanıldığına da rastlıyoruz.

Peki bu şekil neden bu kadar önemli görülmüştür?

İnsanlar ilk insan Hz. Adem’den (as) günümüze kadar binlerce yıldan sonra hala bu şekli neden kullanmaktadırlar?

İnsanlar Hz. Adem’e (as) verilen daha sonra Peygamber Hz. Davud (as) ve ondan da oğlu peygamber Hz. Süleyman’a (as) geçen bu yüzüğün olağanüstü güçleri olduğuna inanmaktadırlar.

Hz. Süleyman’ın (as) cinler, hayvanlar ve rüzgarla konuşması, onlara hükmetmesi, onlara emirler vererek yaptırmasının gizemi bu yüzüğe bağlanmaktadır.

Oysa tüm bu güçler Hz. Süleyman’a (as) Allah (cc) tarafından verilmiştir. Yüzüğün Hz. Süleyman’a (as) böyle bir güç vermesi dinen de bilimsel olarak da mümkün değildir.

Ancak insanoğlu geçmişte, günümüzde ve gelecekte de Hz. Süleyman’ın (as) gücünün kaynağını bu yüzük ve sembolde aramaya devam etmiş ve etmeye de devam edecekler gibi görülüyor.

Bu sembolün günümüzde en çok da gümüş yüzük ve altın yüzüklerde kullanılması bu inançtan kaynaklanmaktadır.

Mühr-İ Süleyman Başka Nerelerde Kullanılmaktadır?

Geçmişten günümüze ulaşan dini mabetlerde, camilerde, gösterişli büyük yapılar ve saraylarda, mezar taşlarında, taş yapılarda, çeşmelerin üzerinde, cami şadırvanlarında Mühr-i Süleyman sembolü (şekli) sık sık karşımıza çıkmaktadır.

Selçuklular ve Osmanlı Devleti’nde bunu hemen her eserde görmek mümkündür. Hatta ahşap kapılarda bile kullanılarak günlük hayatın içine girmiştir.

Mühr-i Süleyman’ın Osmanlılarda bazı komutanların ve ordunun sancaklarında da kullanıldığına rastlanmıştır.

Günümüzde de özellikle İslam ülkelerindeki devlet binalarında bu şeklin kullanıldığını görüyoruz.

Cami duvarlarını süsleyen süslemelerin arasında sıklıkla Mühr-i Süleyman kullanılıyor. Yine camilerde ahşap veya mermerden yapılan minber ve vaiz kürsülerinin vazgeçilmez şekli (süsü) Mühr-i Süleyman’dır.

Bu sembol kişisel ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. En çok kullanılan eşya gümüş yüzüklerdir.

Mühr-i Süleyman’ın işlendiği gümüş yüzükler çok yoğun şekilde insanlar tarafında kullanılmaktadır. Ellerimizin ayrılmaz bir parçası olan yüzüklere işlenen Mühr-i Süleyman başka aksesuarlara da işlenmeye başlamıştır.

Gümüş yüzük dışında yine gümüş kolyeler, gümüş bileklikler, gümüş madalyonlar, altın ve gümüş alyanslarda bu sembol karşımıza çıkıyor.

Günümüzde çini ve seramik atölyelerinde üretilen hediyelik eserlerin vazgeçilmez şekli de Mühr-i Süleyman’dır. Resim ve tablolarda da Mühr-i Süleyman kullanılan yüzlerce eserler görmekteyiz.

Süleyman Mührü Yüzükler oldukça zarif ve ilgi çekicidir. Kadın Yüzük ya da Erkek Yüzük olarak tasarlanan, bu ürünlerle kendinizi tarz, öz güveni yüksek ve etkileyici hissedebilirsiniz. Hz. Süleyman mührü yüzüğü manevi içeriği, zarif tasarımı ve ergonomik kullanımıyla ön plana çıkar. Sanat34; geniş ürün ve renk skalasıyla size en uygun, özgün, şık ve tarzınızı ön plana çıkaran aksesuarlar sunarak sadelik ve zariflikten yana olanların tercihi olup ilgi çekici tasarımlarıyla göz doldurur.  Tasarım kalitesi yüksek ürünlerimiz uzun ömürlü kullanılabilir. Günlük hayatta ya da özel günlerinizde kullanabileceğiniz davetlerin vazgeçilmez aksesuarlardır. Takı ve aksesuar tutkunları için en iyi modelleri, www.sanat34.com internet adresimizden inceleyebilirsiniz.