Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Yeni sezon ürünler
Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Gümüş Yüzük Takan Ünlü Sanatçılar

Gümüş Yüzük Takan Ünlü Sanatçılar

Sinema ve müzik dünyasının ünlü isimleri her zaman toplumun dikkatini çekmişlerdir. Onların sözleri, giydikleri kıyafetler, kullandıkları takılar halkın ilgisiyle karşılaşmıştır.

Giydikleri elbiseler ve kullandıkları takılar moda olmuş, hayranları tarafından da yoğun şekilde satın alınmış ve kullanılmıştır. Bu durum sadece Türkiye’ye özgü bir durum da değildir.

Dünyanın her yerinde sanatçılar toplumun dikkatini çeker. Özellikle gençler bu sanatçıların giyim ve kullandıkları takılardan etkilenerek onlara özenirler. Bundan dolayı da birçok ünlü giyim ve değerli takı markası sanatçıları reklamlarında oynar.

Bugün Türkiye ve dünya televizyon kanalları ile sosyal medya platformlarında ünlü sanatçıları reklam yüzü olarak kullanan onlarca altın, gümüş, elmas, pırlanta takı markası var.

Sinema filmlerinde ve televizyonlarda yıllarca yayınlanan, reyting rekorları kıran dizi filmlerinin başrol oyuncuları taktıkları gümüş yüzükler, gümüş bileklikler, gümüş kolyeler ve kullandıkları değerli tespihler ile takipçilerini etkiliyorlar.

Bu yazıda günümüzde yüzük, bileklik, kolye ve diğer takı aksesuar kullanan ünlü sanatçılar bu takı ve aksesuarları hayatının her alanına taşımıştır.

Bir konuda ilk olmak her zaman dikkat çeker. Onların açtığı yoldan gidenler ise her zaman bu isimleri yaşatacaktır.

Barış Manço’nun Özel Gümüş Yüzükleri

Barış Manço, şarkıcı, besteci, söz yazarı, televizyon program yapımcısı ve sunucusu… Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün kurucularından biridir. Barış Manço Türk pop müziğinin en ünlü ve başarılı bir sanatçısıydı. Yazdığı ve seslendirdiği şarkılardaki sözlerin ilginç olması kadar parmağına taktığı birbirinden ilginç ve güzel gümüş yüzüklerle de dikkat çekiyordu.

Barış Manço için özel tasarlandığı anlaşılan bu gümüş yüzüklerin aynısını satın almak isteyen hayranları maalesef bunu başaramıyorlardı. Çünkü bu gümüş yüzükler sadece Barış Manço için tasarlanıp, başarılı ustalar tarafından imal ediliyordu.

Barış Manço’nun yüzüklerinin aynısı olmasa da hayranları gümüş yüzük takmaya başladılar. Barış Manço’nun gümüş yüzükleri sadece hayranlarının değil diğer sanatçıların da dikkatini çekiyordu.

Sanatçıların birbirlerinin yaptığı müziklerden etkilenmesi ne kadar doğalsa giydikleri kıyafetler ve kullandıkları takılar konusunda da birbirlerinden etkilenmeleri gayet doğaldır.

Barış Manço’nun giydiği kıyafetlerden ve kullandığı takılardan etkilendiğini düşündüğüm ilk isim ünlü Türk Rock müziğinin mucidi Cem Karacadır.

Cem Karaca, Barış Manço’dan Mı Etkilendi?

İlginç ve orijinal gümüş yüzük takarak dinleyicilerin karşısına çıkan tek sanatçı Barış Manço değildi. Aynı dönemde müzik yapan Türk Rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca da taktığı gümüş yüzüklerle tüm dikkatleri üzerine çekiyordu.

Aynı dönemde yaşayan sanatçıların birbirlerinden etkilenmesi gayet doğaldır. Müzik tarzları, çaldıkları müzik aletleri, kullandıkları takılar bu etkileşimin görüldüğü en önemli noktalardır.

Barış Manço’nun yakın dostu olan Cem Karaca’nın da Barış Manço’dan etkilenmiş olması doğaldır. Bazı konularda Barış Manço da Cem Karaca’dan ekilenmiş olabilir.

Cem Karaca da Barış Manço gibi izleyicinin karşısına çıktığında boynuna astığı gitarı kadar dikkat çeken bir başka şey parmaklarına taktığı orijinal gümüş yüzükleridir.

Vefat ettikten sonra bu değerli gümüş yüzüklerin manevi değeri paha biçilemez olmuştur. Barış Manço veya Cem Karaca gibi iki Türk müzik efsanesinin kullandığı bu yüzüklere sahip olduğunuzu düşünsenize.

İki efsane sanatçıdan sonra yaşayan başka bir efsane sanatçının gümüş yüzük aşkına dikkatlerinizi çekmek isteriz.

Türk Pop Ve Türk Rock Müziğinin Efsane İsmi Mazhar Alanso’nun Yüzük Aşkı

Yukarıda ilk Türk Pop müziğinin mucidi Barış Manço’dan bahsettik. Sonra yine bir ilk olan Türk Rock müziğinin mucidi Cem Karaca’nın yüzüklerinden kısaca bahssettik.

Şimdi hem Türk Pop hem de Türk Rock müziğini en güzel örnekleriyle icra eden MFÖ grubunun en önemli ismi olan Mazhar Alanson’dan bahsedeceğiz.

Mazhar Alanson’un gümüş yüzük merakına geçmeden önce müzik grubundan bahsetmezsek yazımız eksik kalır.

Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur üçlüsünün oluşturduğu kısaca MFÖ olarak bilinen grup Türk pop ve Türk Rock müziğinin ilk efsane grubudur.

1984 yılında müzik hayatına atılan grup “Ele Güne Karşı Yapayalnız” şarkısıyla müzik dünyasına çok hızlı ve ses getiren bir giriş yaptılar.

Grubun yaptığı müzik toplum tarafından büyük bir ilgi gördü. Grubu oluşturan Mazhar, Fuat ve Özkan’ın boyunlarındaki gitar kadar yine Mazhar Alanson’un parmağına taktığı gümüş yüzükler de dikkatlerden kaçmıyordu.

Grubun müzikteki başarısı Türkiye’yi iki kez Eurovision şarkı yarışmasında temsil etmeyi de beraberinde getirdi. 1985’de “Diday Diday Day” ve 1988’de “Sufi” şarkısıyla Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden grup büyük beğeni aldı.

Yaptıkları müziğin kalitesi kadar Mazhar Alanson’un taktığı gümüş yüzüklerde kullanılan değerli taşlar ve ustaların el emeği göz nuru emekle işledikleri gümüş yüzükler de hayranlarının beğenisiyle karşılaşıyordu.

Alanson’un benzer tarzda müzik yaptığı Barış Manço ve Cem Karaca’dan gümüş yüzük takma konusunda etkilendiğini söylemek yanlış olmaz.  

Bu efsane üç isim dışında günümüzde de birçok ünlü sanatçı gümüş yüzük, gümüş kolye, gümüş madalyon gibi takıları yoğun olarak kullanıyorlar.

Erkin Koray, İbrahim Tatlıses, Kadir İnanır, Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Yılmaz Erdoğan, Hakan Altun, Cem Davran, Oktay Kaynarca ve Necati Şaşmaz gibi günümüz yaşayan sanatçıları da parmaklarını süsleyen özel taşlı, özel işçilikli gümüş yüzükleriyle dikkat çekiyorlar.  

Bu aksesuar ve takılar sanatçıların ayrılmaz birer parçası olunca hayranlarının da ilgisini çekiyor.

Sizi tamamlayacak tarzınızı yansıtacak ve tarihe sizden izler bırakacak aksesuarları www.sanat34.com internet adresimizden ulaşabilirsiniz.  Ücretsiz kargo, indirimli kampanyalar ve daha birçok alışveriş fırsatı ve kolay ödeme ile hemen sipariş oluşturabilir, tarihe tanıklık eden aksesuarların sahibi olabilirsiniz.