Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Yeni sezon ürünler
Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Gümüş Yüzük

Gümüş Yüzük

Gümüş Yüzük Gümüş Yüzük Modelleri

Gümüş yüzükler, tarih boyunca farklı kültürlerde ve toplumlarda önemli bir rol oynamıştır. Hem kadınlar hem de erkekler için yüzyıllardır vazgeçilmez aksesuarlardandır. Hem altına göre daha uygun fiyatlı olması hem de değerli bir maden oluşu ile en çok tercih edilen yüzük modelleri arasındadır. Gümüşün kolay işlenebilmesi ve göz kamaştıran birbirinden farklı modelleri de gümüşün çok tercih edilme sebepleri arasındadır. Taşlı, taşsız, Zihgir yüzük, Osmanlı yüzükleri, Kayı yüzükleri, Türk bayraklı, ay yıldızlı yüzükler, el işi yüzükler tarihi ve dini motifli yüzükler erkekler tarafından en çok tercih edilen modellerdir. Tek taş, tam tur, beş taş ve el işi yüzükler de kadınlar tarafından çok tercih edilmektedir. Ayrıca doğal taşlı gümüş yüzükler ile taşların faydalarından yararlanarak sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Erkek Gümüş Yüzük Modelleri

Zihgir Yüzük

Zihgir yüzükler, diğer adıyla baş parmak veya okçu yüzükleri tarihten günümüze taşınmış değerlerdir. Eski dönemlerde savaşlarda kullanılan Zihgir yüzükler ok atarken parmağı korumak için kullanılmıştır. Günümüzde ise çoğunlukla aksesuar olarak kullanılan bu yüzükler üzerine yapılan işlemeler ile anlamlandırılarak tarihten günümüze izler taşımamızı sağlayan eşsiz parçalardır.

Zihgir Yüzük Modellerimiz İçin Tıklayınız.


Osmanlı Yüzükler

Tarihimiz bir parçası olan Osmanlı Devleti’nden ilham alınan gümüş yüzükler tuğralı, armalı veya teşkilatı mahsusa işlemeli olarak üretilebiliyor. Farklı tasarımlara işlenen Osmanlı armaları ile çok çeşitli modeller ortaya çıkıyor. Bu geniş ürün yelpazesi ile tarzınıza en uygun olan modeli tercih edebilirsiniz.

Dini Motifli Yüzükler

Mühürlü yüzükler peygamberden bir parça taşımak isteyenler için özel olarak tasarlanan modellerdir. Dini motifli aksesuar seven erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen bu yüzükler, peygamberlerin mühürleri ince işçilikle yüzüğün üzerlerine işlenerek üretiliyorlar.

Taşlı Yüzük Modelleri

Doğal taşların insan sağlığı üzerinde pek çok faydası olduğu düşünülmektedir. Her doğal taşın farklı bir faydası olmakla birlikte etki ettiği alan da farklıdır. Örneğin kehribar taşı astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarına, migren gibi ağrılara ve kullanan kişinin üzerindeki negatif enerjiye iyi geldiği bilinirken firuze (turkuaz) taşının stresi azalttığı düşünülüyor. Doğal taşlı yüzükler tercih etmeniz tüm bu faydalardan yararlanmanızı sağlarken şıklığı yakalamanıza da yardımcı olacaktır.

Taşsız Yüzük Modelleri

Hem şık hem de sade olmak isteyenlerin tercihi olan taşsız gümüş yüzükler çeşitli işleme ve motiflerle süslenerek tarzınıza tarz katacaktır. Taşsız yüzükler taşlı yüzüklere oranla daha uygun fiyatlı olması da tercih edilme sebepleri arasındadır.

Koleksiyonluk Yüzükler

Ünlü ustalar tarafından değerli taşlar ve anlamlı işlemeler ile hayat bulan gümüşler eşsiz yüzüklere dönüşür. Eşi benzerine rastlamayan, sadece yapan ustaya özel olan ve sınırlı sayıda üretilen bu yüzüklere sahip olmak büyük bir ayrıcalık. Her bir yüzük el işçiliği ile özel olarak hazırlanır ve siz değerli müşterilerimizin satışına sunulur. Koleksiyonerlerin gözdesi olacak bu yüzüklere www.sanat34.com internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kadın Gümüş Yüzük Modelleri

Gümüş yüzükler, yıllardır kadınların vazgeçilmez takılarından biri olmuştur. Hem şık bir aksesuar hem de en özel hediyelerdendir. Her yaşta kadının tercih edebileceği çok geniş gümüş yüzük skalası vardır. Tek taş, tamtur, beş taş, baget, taşsız, kişiye özel ve alyans gibi yüzlerce yüzük modeli bulunmaktadır. Bu kadar çok model arasından seçim yapmak elbette ki kolay olmayacaktır. www.sanat34.com internet sitemizden kadın gümüş yüzük modellerini inceleyebilir ve size en uygun olan modeli satın alabilirsiniz.

Gümüş Tek Taş Yüzük

Tek taş yüzükler aşkın ve zarafetin simgesidir. Her zevke hitap etmesi, kolay kombini ve parmakta şık duruşu ile her kadının takı dolabında olması gerekir. Ayrıca bir kadına verilebilecek en güzel hediyedir. Gümüş tektaş yüzükler, evlilik teklifi, evlilik yıldönümü, doğum günleri, anneler günü gibi özel günlerde verilecek en özel ve ekonomik hediyeler arasındadır.

Gümüş Tamtur Yüzük

Klasik tektaş yüzüklere modern bir bakış sunan tamtur yüzükler modern ve şık kadınların gözdesidir. Hem şık hem spor kombinlerinize uyum sağlayarak hiç çıkartmanıza gerek kalmadan günlük olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz bir yüzük modelidir.

Gümüş Baget Yüzük

Baget yüzükler, keskin kenarlı dikdörtgen veya kare şeklinde kesilmiş değerli taşlarla süslenmiş yüzüklerdir. Gümüş baget yüzükler, modern tasarımı ve zarif görünümü ile son dönemlerin en popüler modelleri arasındadır. Uygun fiyatlı seçenekleri ile geniş ürün yelpazesinden bütçenize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Gümüş Baget Yüzük Modellerimiz İçin Tıklayınız.


Kişiye Özel Gümüş Yüzükler: Tarzınızı Kişiselleştirin

Kişiye özel yüzükler, sizin için özel bir anıyı ölümsüzleştirmenin en güzel yoludur. İsimler, tarihler, harfler, semboller gibi sizin için önemli birçok şeyi yüzüğünüze yansıtabilirsiniz. Kişiye özel yüzükler anlamlı ve özgün özelliklere sahiptir. Örneğin, bir nişan yüzüğünde iki sevgilinin ismi veya bir aile yüzüğünde çocukların isimleri bulunabilir.

Gümüş Alyans Yüzükler

Gümüş alyans yüzükler özellikle evli, sözlü ve nişanlı olan çiftler tarafından tercih edilir. Birlik ve beraberliği ifade eden bu yüzükler gümüşün kalitesi ile uzun yıllar dayanıklı olması için özel olarak tasarlanır. İslam dininde altının erkeğe haram kılınması sebebiyle gümüş alyans yüzükler özellikle erkekler tarafından sıklıkla tercih edilir. Alyans modellerimizi isterseniz tek isterseniz çift olarak satın alabilirsiniz.

Gümüş Yüzük Bakımı: Işıltısını Koruma Yolları

Gümüş yüzükler, zarif ve şık bir görünümlerine rağmen zamanla kararır ve matlaşabilir. Neyse ki gümüş yüzüklerinizi parlak tutmak için basit ve etkili bazı yöntemler mevcut. Gümüş yüzüklerin kararmaması için yapmamız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

·         Gümüş yüzüğü takmadığınız zamanlarda, hava almayan bir takı kutusu veya bez çanta içinde saklayın. Gümüşün hava ile teması oksitlenmesine ve kararmasına sebep olur.

·         Gümüş yüzüğünüzün parfüm, losyon ve kolonya gibi kimyasal maddelerle temasından kaçının.

·         Gümüş su ile temas ederse hızla kararır. Bu sebeple duş alırken ve ellerinizi yıkarken yüzüğünüzü çıkartmanızı öneririz.

Eğer yüzüğünüz çoktan kararmış ve parlatmak için yöntem arayışındaysanız bunun için de bazı önerilerimiz var. Kararan yüzüğünüzü parlatmak için yapabileceklerinizi de şu şekilde sıralayabiliriz;

·         Kararan gümüş yüzüklerinizi evde bulunan malzemelerle parlatmanız mümkün. Tuz ve limon veya sirke ve karbonatı karıştırarak da evde gümüşlerinizi parlatabilirsiniz. Hazırladığınız karışımda gümüşlerinizi yarım saat beklettikten sonra temizleyerek kullanabilirsiniz.

·         Kararmış gümüş yüzüklerinizi temizleme mendilleri yardımıyla eski haline getirebilirsiniz. Edineceğiniz bu mendiller ile yüzüğünüzü sık sık temizlemeniz kararmasını önlerken oluşan kirleri de temizleyecektir.

·         Eğer gümüş takılarınızı evdeki yöntemlerle parlatmak istemiyorsanız gümüş parlatma cilası ile de parlatabilirsiniz. Bu madde gümüşçülerin gümüş parlatmak için kullandığı yöntemlerden birisidir. Gümüş parlatma cilasını alarak işlemi evde yapabilir veya bir gümüşçüye götürebilirsiniz.

Gümüş Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gümüş piyasada çok fazla taklidi bulunan bir madendir. Bu sebeple önceliğiniz güvendiğiniz yerlerden alışveriş yapmanız olmalıdır. Gümüş takı alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şu şekildedir;

·         Baskı olmasına dikkat edin: Gümüş yüzüklerin üzerinde ayarını belirten baskı olmasına dikkat ediniz. Gümüş, takılarda genellikle 925 ayar olarak kullanılır. Gümüşün ayarı saflık derecesini gösterir. Yani 925 ayar bir gümüşte %92,5 saf gümüş ve %7,5 oranında da bakır vb. karışımlar bulunmaktadır. Gümüşün kolay işlenebilmesi ve sağlamlığını artırmak amacıyla bakır gibi madenler eklenebilir. Bizim önerimiz yüzüğünüzün değerini koruması amacı ile 925 ayarın altında gümüş almamanızdır.

·         Gümüşün orijinalliğini bez ile anlama: Elinizdeki gümüşün orijinal olup olmadığını anlamak için basit bir yöntem de bir parça beyaz bezi yüzüğünüze sürtmenizdir. Eğer bezde gri veya siyah lekeler görüyorsanız bu ürün büyük olasılıkla gümüştür.

·         Mıknatıs ile gümüş testi: Bu test için mıknatısı gümüş yüzüğünüzün üzerinde gezdirin. Gerçek gümüş, mıknatısa yapışmaz. Eğer satın alacağınız gümüş mıknatısa yapışırsa gerçek gümüş değildir.

Gümüş yüzükler, sade ve zarif tasarımlarıyla her tarza uyum sağlayan şık aksesuarlardan biridir. Tarzınızı ve gümüşün orijinalliğinde dikkat etmeniz gereken noktaları göz önünde bulundurarak, kendinize en uygun gümüş yüzüğü seçebilirsiniz.

Zarafetin ve şıklığın simgesi olan bu yüzükler, tarzınızı tamamlamak için mükemmel bir seçenektir. Size en uygun gümüş yüzüğü seçmek için www.sanat34.com internet sitemizden “gümüş yüzük” kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.