Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Yeni sezon ürünler
Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Gümüş Nasıl Parlatılır

Gümüş Nasıl Parlatılır

Gümüş Nasıl Parlatılır?

Gümüş takılar yüzyıllardır şıklık ve zarafeti temsil eder. Dayanıklı ve değerli bir maden olması gümüşü çok tercih edilme sebepleri arasındadır. Gümüş dayanıklı bir malzeme olmasına rağmen yapısı gereği hava ve su ile tepkimeye girer bu sebeple zamanla kararabilir ama gümüş takılarınızın kararmasından korkmanıza gerek yok, gümüşü parlatarak eski parlaklığına geri getirmeniz mümkün. Bu yazımızda “kararan gümüşlerinizi nasıl parlatılır ve gümüşün kararması nasıl engellenir?” Sorularınıza cevap vereceğiz.

Gümüş Neden Kararır?

Gümüş, havadaki oksijen ve diğer çevresel faktörlerle tepkimeye girerek zamanla kararır. Ayrıca, sülfür içeren maddeler, ter, kükürt içeren kimyasallar gibi etkenler de gümüşün kararmasını hızlandırabilir. Gümüşün kararmasına yol açan bazı faktörler şunlardır;

1- Oksitlenme: Gümüş, havadaki oksijen ile temas ettiğinde oksitlenir. Bu da gümüşün matlaşmasına ve kararmasına yol açar.

2- Sülfür içeren maddeler: Sülfür içeren maddeler, gümüşün kararmasını hızlandırabilir. Özellikle kükürt içeren kimyasallar gümüşün hızla kararmasına sebep olacaktır.

3- Su ve ter: Gümüş neme maruz kaldığı durumlarda hızla kararacaktır, bu sebeple gümüşü nemli ortalarda bulundurmamalısınız.

Gümüşün Kararması Nasıl Önlenir?

Gümüş takılarınızın kararmasını önlemek için alabileceğiniz bazı önlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

1- Düzenli Temizlik: Gümüş takılarınızı düzenli olarak temizlemek, kararmayı önlemenin en etkili yoludur. Düzenli olarak gümüş temizleme mendili veya yumuşak yapılı mikrofiber bezler ile silerek temizleyebilirsiniz.

2- Hava Almayan Bir Kutuda Saklama: Gümüş takılarınızı nemden uzak, kapalı bir ortamda saklayın. Hava almayan bir kutuda saklayarak takılarınızın kararmasını önleyebilirsiniz.

3- Nem ve Ter: Gümüş takılarınızın sürekli nemli veya terli bir ortamda bırakılması, kararma sürecini hızlandırabilir. Bu sebeple duşta ve ellerinizi yıkarken aksesuarlarınızı çıkartmanızı öneririz.

Kararan Gümüş Nasıl Parlatılır?

Evde gümüş parlatmak oldukça basit bir işlemdir. Gümüş parlatmak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur.

Karbonat ve Alüminyum Folyo

Gümüşü parlatmanın doğal bir yolu, karbonat ve alüminyum folyo kullanmaktır. Karbonat alüminyum folyo ile tepkimeye girer ve bu tepkime gümüşün parlamasını sağlar. Bir kap içinde sıcak su, birkaç yemek kaşığı karbonat ve gümüş takılarınızı ekleyin. Takılarınızı alüminyum folyo ile tepkimeye girerek parlamaya başlayacaktır. 15 dakika bekledikten sonra yumuşak bir bez yardımı ile kurulayabilirsiniz.

Limon Suyu ve Tuz

Evde gümüş parlatmanın başka bir yöntemi, limon suyu ve tuz karışımıdır. Bir kapta sıcak suya birkaç yemek kaşığı tuz ve limon suyu ekleyin. Gümüş takılarınızı bu karışıma batırın ve yarım saat bekleyin. Sonra yumuşak bir bez yardımı ile kurulayabilirsiniz. Aradaki farkı sizde göreceksiniz.

Diş Macunu ile Gümüş Parlatma

Diş macunu da evde gümüş parlatma yöntemlerinden birisidir. Aksesuarlarınızın üzerine biraz diş macunu ekleyerek fırçalayınız. Burada dikkat etmeniz gereken nokta gümüşün yumuşak yapılı bir maden olduğunu unutmamanızdır. Fırçalama işlemini yaparken sert ovalamamaya dikkat etmelisiniz. Temizleme işleminden sonra yumuşak bir bezi ıslatarak temizleyebilirsiniz.

Gümüş Temizleme Solüsyonları

Gümüş temizleme solüsyonları gümüşçülerin kullandığı yöntemlerden birisidir. Bu solüsyonları rahatlıkla edinebilirsiniz. Arkasında yazan kullanma talimatını takip ederek takılarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Gümüş takılarınızın düzenli olarak temizlerseniz onları daha uzun süre parlak tutabilirsiniz. Düzenli bakım ve doğru saklama koşulları, gümüş takılarınızın ömrünü uzatacak ve her zaman göz alıcı görünmelerini sağlayacaktır. Gümüş takılarınızı korumak için bu basit adımları takip ederek takılarınızı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.