Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Yeni sezon ürünler
Kişiye Özel Ürünler
Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo
Alyans Yüzük

Alyans Yüzük

Alyans Yüzüğün Tarihçesi: Geçmişten Günümüze Miras

Alyans yüzükler antik çağlardan beri “aşkın” ve “sevginin” göstergesi olarak kullanılmaktadır. Alyans yüzükler ilk olarak antik Mısır’da sevginin göstergesi olarak ortaya çıkmıştır. O dönemde sol elin yüzük parmağında direkt kalbe uzanan bir damar bulunduğuna inanılıyordu. Alyans yüzükler özellikle bu ele takılır ki kalbe giden yolu ifade eder…

Alyanslar özellikle “gümüş” ve “altın” gibi değerli madenlerden üretilir. Değeri artarken daha sağlam olması sayesinde de uzun yıllar kullanım sağlar. Bu sebeple alyans seçerken özellikle kaliteli madenlerden üretilmiş olmasına özen göstermeliyiz...

Alyans, kelime anlamı olarak anlaşma, ittifak anlamına gelen Fransızca “alliance” kelimesinden geliyor.

En Şık Gümüş Alyans Modelleri

Alyans modelleri incelik, kalınlık, bombeli veya düz olması, taşlı, taşsız, işlemeli ya da klasik modeller ile geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle çok farklı alyans modelleri ortaya çıkmıştır. Alyans yüzükler dayanıklılığı ve değerli olmaları ile çoğunlukla “gümüş” ve “altından” üretilir.

Özellikle uygun fiyatlı olması ve İslam dininde altının erkekler için haram kılınması sebebiyle gümüş alyans yüzükler en çok tercih edilen modeller arasındadır.

İnce işlemeleriyle istediğiniz gibi özelleştirebilir, sizin için özel bir isim veya tarihin yüzüğünüze işlenmesini sağlayabilirsiniz…

Sanat34 olarak en özel ve en güzel modelleri geliştirmek için çalışıyor ve en mutlu gününüzde yanınızda olmak istiyoruz. Dilediğiniz alyans modelini sizin için özelleştirebiliyoruz.

Alyans Hangi Ele Takılır?

Aşkın ve bağlılığın göstergesi olan alyansların çok farklı bir hikayesi vardır. Çember antik Mısır’da sonsuzluğun bir göstergesi olarak da görülüyordu bu sebeple Mısırlılar evliliklerine de atıfta bulunarak alyans yüzükler ile evliliklerini sembolleştirmişlerdir.

O dönemde sol elin dördüncü parmağından kalbe direkt olarak bağlanan bir damar olduğuna inanılıyordu. Bu sebeple yüzükleri özellikle bu parmakta kullanılırdı. Zamanla bu kullanım tüm dünyada benimsenmiş ve elin 4. parmağı “yüzük parmağı” adını almıştır.

Günümüzde sol elin yüzük parmağından böyle bir damar geçmediği kanıtlanmış olsa da tarihte güzel bir hikayeye sahip olarak kalmıştır.

Evlilikte yüzüğün sol elin işaret parmağına takılması gerektiğini biliyoruz ama peki ya nişanlılıkta? Nişanlılıkta durum biraz daha farklıdır. Yüzüğün sağ el işaret parmağında takılması kişinin nişanlı, sol elde olması evli olduğu anlamına gelir. Tabii yüzüğünüzü hangi elinizde kullanacağınız tamamen sizin rahatlığınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Gümüş Alyans Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki gümüş “kararan” bir madendir. Eğer gümüş alyansınız zamanla kararmıyor ise üzülerek söylemeliyiz ki alyansınız gerçek gümüş değildir. Gümüşün kararması kullanılamaz olduğu anlamına gelmez, temizleyerek eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Gümüş alyansınızı kullanmadan önce silmenizi öneririz bu işlemi sık sık yapmanız yüzüğünüzün üzerindeki toz ve kiri alarak oksitlenmesini önleyecektir. Ayrıca gümüş hava ile temas ettiğinde yapısı gereği oksitlenir ve kararır. Kullanmayacağınız zamanlarda ağzı kapalı, güneş ve hava almayan bir kutuda saklamanız gümüşün kararmasını geciktirecektir.

Eğer alyansınız çoktan kararmış ve parlatmak için ipuçları arıyorsanız bunun için de bazı yöntemler mevcut.  Gümüş yüzük parlatma yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Sirke ve karbonat ile gümüş parlatma: Temizlik yaparken sık sık kullandığımız sirke ve karbonatı gümüş parlatırken de kullanabiliriz. Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra alyansınızı içine koyup 15-30 dakika arası bekleyiniz. Daha sonra alyansınızı yumuşak bir bez yardımıyla silerek temizleyebilirsiniz. Aradaki farkı sizde göreceksiniz.

Alüminyum folyo ile gümüş parlatma: Gümüşleri temizleyeceğiniz kabın altını alüminyum folyo ile kapladıktan sonra üzerine tuz ve karbonat ekliyoruz. Kaynar suyu da ekledikten sonra alyansınızı içine atabilirsiniz. Bu karışımda biraz beklettikten sonra yumuşak bir bez yardımı ile kurulayabilirsiniz.

Tuz ve limon ile gümüş parlatma:

Tuz da tıpkı karbonat gibi temizlikte etkili materyaldir. Bir kaseye yarım litre su, 1 adet limonun suyu ve 1 yemek kaşığı tuz ilave ederek gümüş alyansınızı bu karışımda 15 dakika bekletiniz. Daha sonra yumuşak bir bez yardımı ile silerek kullanabilirsiniz.

Gümüş parlatma cilası ile gümüş temizleme:

Gümüşçülerin kullandığı yöntem olan gümüş parlatma cilası ile de alyanslarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bu cila kararan gümüşler için özel olarak üretilmiştir. Bir gümüşçüye giderek de temizletebileceğiniz gibi cilayı edinerek evde de kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Gümüş Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Alyans seçerken dikkatli olmak ve sadece görünüşüne değil rahatlığına da bakmak oldukça önemlidir. Yıllarca parmağınızda taşıyacağınız, tabiri caizse bir bütün olacağınız alyans yüzüklerin her kombininiz ile uyum sağlayacak şıklıkta olmalıdır. Özellikle kadınlar için fazla işlemeli veya taşlı olan alyanslar spor kıyafetlere uyum sağlamayabilir.

Ayrıca yüzüğünüzün parmağınıza tam oturması da önemli olan bir başka noktadır. Gün içinde eliniz şişebilir. Yüzüğünüzü fazla dar almanız durumunda size rahatsızlık verebilir ve bu durumun sürekli devam etmesi ile size ciddi rahatsızlıklar oluşturabilir. Bol olması da yüzüğünüzü kaybetmenize sebebiyet verebilir.

Alyans seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka konu da fazla girintili çıkıntılı veya çok taşlı olmamasıdır. Ellerinizi her yıkadığınızda yüzüğünüzün üzerinde sabun kalıntıları kalabilir. Bu da yüzüğün kullanımını zorlaştıracaktır. Aynı şekilde fazla kalın olması da yüzüğün altını temizlemeyi ve hareketini kısıtlayacaktır.

Gümüş Alyans Fiyatları ve Modelleri

Günümüzde çok fazla “gümüş alyans” modeli bulunmaktadır. Taşlı, taşsız, işlemeli modeller tercih edebileceğiniz gibi; gümüş, gold, rose gold gibi renk seçeneklerinde de üretim yapılabilir.

Gümüş alyans fiyatları gümüşün ayarı, gramajı ve işçiliğine göre değişkenlik gösterebilir!

Örneğin taşlı veya işlemeli bir alyans seçtiğinizde kullanılan taşın türü dahi alyansın fiyatını direkt olarak etkilemektedir…

En Şık Gümüş Alyans Modellerimizi İncelemek İçin Tıklayınız.